Heimelaga vaniljeis
Tidligare i veka va vi innom bruktbutikken i sentrum.
Fann ei stili fromasjform frå Høyang, muligens frå 50/60-talet.
Den måtte nesten i hus. Kjekk til både is og gelè.
Forma måtte vi nesten teste so Torbjørn laga vaniljeis.
Vart ganske god, men muligens bedre om en redusera litt på antall egg i oppskrifta.
Ingredienser
- 8 eggeplommer
- 150 g sukker
- 5 dl TINE Kremfløte
- 1 vaniljestang
- Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
- Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen .
- Sett formen i fryseren.
- Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.
- server denne isen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade osv
Ganske lett å lage! Å mykje bedre enn kjøpeis!
No comments:
Post a Comment